ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΗΤΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ

Στις 2 Δεκεμβρίου οι μαθητές του Γυμνασίου Ρητίνης επισκέφτηκαν  Το Εκκλησιαστικό Μουσείο της Ιεράς Mητροπόλεως Kίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην μόνιμη έκθεση του Μουσείου στην οποία περιλαμβάνονται αντικείμενα απαράμιλλης αρχαιολογικής αξίας όπως  προσωπικά αντικείμενα του ακαδημαϊκού μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Βαρνάβα (1954-1985), των Μητροπολιτών Κίτρους Παρθενίου Βαρδάκα (1904-1933), Κωνσταντίνου Κοϊδάκη (1934-1954), Αγαθονίκου Φατούρου (1985-2013).

Επίσης ξεναγήθηκαν στην  Έκθεση Κειμηλίων «Μνήμη μου σε λένε Μικρασία – 100 Χρόνια μετά», από τις Συλλογές: της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης, της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος και των τοπικών συλλόγων Μικρασιατών,  στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ».

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο word έγγραφο που ακολουθεί.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΗΤΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Σχετική Ανάρτηση

Δράση με θέμα «Έμφυλη- Ενδοοικογενειακή βία»Δράση με θέμα «Έμφυλη- Ενδοοικογενειακή βία»

Την Τετάρτη 24/01/2024 επισκέφτηκαν το σχολείο μας ο κ. Σάββας Καρυπίδης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κατερίνης συνοδευόμενος από τις κ. Ιωάννα Ευαγγελοπούλου, Ψυχολόγο και κ. Σοφία Σαλαμπασίδου, Νομική Σύμβουλο

Υλοποίηση δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού.Υλοποίηση δράσης για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικού (5 Οκτωβρίου), το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων υλοποιεί δράση στις Σχολικές Μονάδες Π/θμιας Εκπαίδευσης και τα Γυμνάσια της χώρας. Η δράση αφορά στην παρότρυνση