Μήνας: Μάιος 2024

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τη Γ’ ΓυμνασίουΑποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τη Γ’ Γυμνασίου

Άλλη μια σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και οι μαθητές οργάνωσαν μια εκδήλωση για να αποχαιρετιστούν, ειδικά με τους μαθητές της Γ΄ τάξης για την οποία αρχίζει ένας νέος κύκλος. Θυμηθήκαμε, συγκινηθήκαμε αλλά και γελάσαμε με τις εικόνες από τις φετινές δράσεις του σχολείου και τις επισκέψεις που πραγματοποιήθηκαν.
Οι μαθητές ζωγράφισαν και έγραψαν αφιερώσεις σε μπλουζάκια τα οποία χάρισαν στους μαθητές της τρίτης τάξης.

Σας ευχόμαστε καλή αρχή στο νέο σας ξεκίνημα!

«Ο δρόμος μεταξύ θεών και μουσών»«Ο δρόμος μεταξύ θεών και μουσών»

Στο σχολείο μας υλοποιήθηκε φέτος το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Ο δρόμος μεταξύ θεών και μουσών».
Οι μαθητές μας το παρουσίασαν σήμερα με έναν ευφάνταστο ψυχαγωγικό και διαδραστικό τρόπο. Δημιούργησαν το «Gym Ritini channel” και το τηλεπαιχνίδι «Ταξιδεύοντας στο χρόνο». Μέσω του τηλεπαιχνιδιού, αλλά και όλης της παρουσίασης, μας ενημέρωσαν για την αλληγορική σημασία του δρόμου μεταξύ Θεών και Μουσών. Μεταξύ της θέλησης, της έμπνευσης και της καθοδήγησης (θεοί) από την μια πλευρά και της διδασκαλίας και εκμάθησης των τεχνών και επιστημών (μούσες) από την άλλη. Και όλα αυτά ανάμεσα στις διαδρομές του Ολύμπου και των Πιερίων ορέων που είναι ο τόπος τους.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας.

ΥΛΗ ΓΡΑΠΤΩΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΗΤΙΝΗΣ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2023-2024ΥΛΗ ΓΡΑΠΤΩΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΗΤΙΝΗΣ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2023-2024

Για να δείτε την ύλη των εξετάσεων Ιουνίου- Σεπτεμβρίου 2024 πατήστε στο αντίστοιχο μάθημα.

Α’ τάξη:
1. Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, ήτοι Γλωσσική Διδασκαλία και Νεοελληνική Λογοτεχνία.
2. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, ήτοι Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Αρχαία Ελληνικά Κείμενα από Μετάφραση.
3. Ιστορία.
4. Μαθηματικά.
5. Φυσική.
6. Βιολογία.
7. Αγγλικά.

Β’ τάξη:
1. Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, ήτοι Γλωσσική Διδασκαλία και Νεοελληνική Λογοτεχνία.
2. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, ήτοι Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Αρχαία Ελληνικά Κείμενα από Μετάφραση.
3. Ιστορία.
4. Μαθηματικά.
5. Φυσική.
6. Βιολογία.
7. Αγγλικά.

Γ’ τάξη:
1. Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, ήτοι Γλωσσική Διδασκαλία και Νεοελληνική Λογοτεχνία.
2. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, ήτοι Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Αρχαία Ελληνικά Κείμενα από Μετάφραση.
3. Ιστορία.
4. Μαθηματικά.
5. Φυσική.
6. Βιολογία.
7. Αγγλικά.

Δράσεις του Γυμνασίου Ρητίνης κατά τη συμμετοχή του στο θεματικό Δίκτυο “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”Δράσεις του Γυμνασίου Ρητίνης κατά τη συμμετοχή του στο θεματικό Δίκτυο “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”

1. Την Τρίτη 27/02/2024 διατέθηκαν δύο διδακτικές ώρες, όπου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο από το Διευθυντή και εκπαιδευτικούς του σχολείου. Η δράση περιλάμβανε:
Προβολή Βίντεο- Συζήτηση- Συμπλήρωση ερωτηματολογίων
(Πράξη 38η/ 26-02-2024 του Συλλόγου Διδασκόντων)
2. Τη Δευτέρα 13/05/2024 η Γ΄ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς, όπου με μαθητές Α΄ Λυκείου του ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς και Γ΄ Γυμνασίου του Γυμνασίου Κάτω Μηλιάς παρακολούθησαν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο – Ηλεκτρονικό Έγκλημα» από τον κ. Τζάγκα Θεόδωρο, Αστυνόμο Β΄ της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πιερίας (πατήστε εδώ).
(Πράξη 51η/ 25-04-2024 του Συλλόγου Διδασκόντων)

Οι μαθητές του σχολείου ευαισθητοποιημένοι από τα παραπάνω θέματα μέσα στη διάρκεια της χρονιάς δημιούργησαν διάφορες ζωγραφιές στο μάθημα των Καλλιτεχνικών με τον διδάσκοντα κ. Στυλιανό Αυγέρη.

Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην ΈδεσσαΗμερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στην Έδεσσα

Σήμερα 14/05/2024 το σχολείο μας επισκέφθηκε την πόλη της Έδεσσας. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα σοκάκια της παλιάς πόλης. Επισκέφθηκαν το Μύλο των Γεύσεων, το μουσείο νερού, το λαογραφικό μουσείο Βαρόσι, το Βυζαντινό ναό, την έκθεση ορυκτών, το ενυδρείο/ερπετάριο καταλήγοντας στον καταρράκτη Κάρανο για την αναμνηστική φωτογραφία. Έπειτα οι μαθητές επισκέφτηκαν το άλσος του Αγίου Νικολάου στη Νάουσα.

Διδακτική- Ενημερωτική επίσκεψη του σχολείου στο ΓΕΛ Κάτω ΜηλιάςΔιδακτική- Ενημερωτική επίσκεψη του σχολείου στο ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς

Σήμερα 13/05/2024 η Γ’ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς, όπου τους μαθητές υποδέχθηκαν ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του. Οι μαθητές παρακολούθησαν μαζί με τους μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του ΓΕΛ, καθώς και τους μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Κάτω Μηλιάς ενημερωτική εισήγηση με θέμα: “Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο – Ηλεκτρονικό Έγκλημα” με εισηγητή τον κ. Τζάγκα Θεόδωρο, Αστυνόμο Β’ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον εισηγητή για την πολύ καλή, εμπεριστατωμένη και αναγκαία εισήγησή του, ώστε να ενημερωθούν σχετικά με το θέμα οι μαθητές μας. Οι μαθητές μετά το πέρας της εισήγησης ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή του ΓΕΛ Κάτω Μηλιάς κ. Αθανάσιο Πολύζο για τις εγκαταστάσεις και τη λειτουργία του ΓΕΛ και τις διεξόδους που δίνει προς την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η επίσκεψη αυτή του σχολείου μας εντάσσεται ως δράση του σχολείου στο Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο Ασφάλεια στο Διαδίκτυο.