Γυμνάσιο Ρητίνης Χωρίς κατηγορία ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ

Η 27η Ιανουαρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος  από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την 1η Νοεμβρίου 2005

Η 27η Ιανουαρίου επιλέχθηκε επειδή κατά την ημέρα αυτή το 1945 τα σοβιετικά στρατεύματα απελευθέρωσαν το Άουσβιτς-Μπιρκενάου, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης και εξόντωσης του ναζιστικού καθεστώτος.

Με την υπ. αριθμ. 3218/2004 ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων τον Ιανουάριο του 2004 και με το Προεδρικό Διάταγμα 31/2005 καθιερώθηκε και στην Ελλάδα η 27η Ιανουαρίου ως «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος».

Στο πλαίσιο των παραπάνω στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος, η οποία περιλάμβανε προβολή βίντεο, παρουσίαση σε ppt από τους μαθητές, φύλλα εργασίας και συζήτηση.

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση των μαθητών εδώ

Σχετική Ανάρτηση

Έγκριση του 5ου Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο: «Bravo Schools-Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο» για το σχολικό έτος 2021-22Έγκριση του 5ου Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο: «Bravo Schools-Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο» για το σχολικό έτος 2021-22

Τo QualityNet Foundation στο πλαίσιο προώθησης των 17 Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στη χώρα μας, προχωράει στην υλοποίηση του 5ου πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού με τίτλο Bravo Schools «Δημιουργούμε έναν Καλύτερο Κόσμο», για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.
O συγκεκριμένος διαγωνισμός Bravo Schools (www.bravoschools.gr) εντάσσεται στην πρωτοβουλία “in action for a better world-Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο” υλοποιείται σε συνεργασία με το Μεγαλύτερο Μάθημα του Κόσμου (World’s Largest Lesson – αναγνωρισμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης από τον ΟΗΕ), την UNICEF και την UNESCO σε διεθνές επίπεδο και στοχεύει στην ανάδειξη των πιο ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προσεγγίσεων που σχετίζονται με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω pdf αρχεία.

Έγγραφο Προκήρυξη_Bravo Schools

Έγκριση του 5ου Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο «Bravo Schools-Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο» για το σχολικό έτος 2021-22

 

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο.Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο.

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών. Στόχος είναι να περιοριστεί το φαινόμενο της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω pdf αρχείο.

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο