Γυμνάσιο Ρητίνης Εκπαιδευτικές,Καθηγητές ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 2022 – 2023-“ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΟ”

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ 2022 – 2023-“ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΟ”

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

Πόσο γρήγορα περιστρέφεται η γη;

Η περιστροφή της γης είναι σταθερή, αλλά η ταχύτητα της εξαρτάται από το γεωγραφικό πλάτος στο οποίο βρισκόμαστε. Υπολογίσαμε την ταχύτητα περιστροφής στον Ισημερινό και σε γπ 45 μοιρών.

Διαιρέσαμε την περιφέρεια της γής στον Ισημερινό  με τις 24 ώρες της ημέρας.Έτσι παίρνουμε ότι η ταχύτητα στον ισημερινό είναι περίπου 1.667 χλμ / ώρα. Σε γεωγραφικό πλάτος  45 μοίρες χρησιμοποιήσαμε το συνημίτονο (τριγωνομετρική συνάρτηση) του γεωγραφικού πλάτους. Το συνημίτονο του 45 είναι 0.707, οπότε η ταχύτητα περιστροφής σε 45 μοίρες είναι περίπου 0.707 x1667 = 1.180 χλμ. / ώρα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο word έγγραφο που ακολουθεί.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ -ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΟ

Σχετική Ανάρτηση

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΗΤΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΗΤΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στις 21 Φεβρουαρίου οι μαθητές του Γυμνασίου Ρητίνης πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Η επίσκεψη υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν προγραμματιστεί από τη Σύμβουλο Σχολικής Ζωής κατά της βίας.

Οι μαθητές συμμετείχαν στην διαδραστική θεατρική παράσταση «Support_Hara, στο θέατρο «Αμαλία». Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για νέους, εφήβους και εκπαιδευτικούς  με στόχο  την πρόληψη και τη διαχείριση της έμφυλης βίας.»

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω word έγγραφο.

θεατρική παράσταση

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2022-2023.Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2022-2023.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων κατά το σχολικό έτος 2022-2023, κ α λ ε ί τους εκπαιδευτικούς Β/θμιας Εκπαίδευσης να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις ακόλουθες κατηγορίες:
α) σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και σε περιοχές μετάθεσης για την Ε.Α.Ε.
β) σε Μουσικά Σχολεία
γ) σε Καλλιτεχνικά Σχολεία
δ) σε Πειραματικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης
ε) από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης και
στ) αμοιβαίες από περιοχή σε περιοχή μετάθεσης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω pdf αρχείο.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΔΕ 2022-2023

Διασχολική εξ αποστάσεως επιμόρφωση από τον ΟΠΙΔιασχολική εξ αποστάσεως επιμόρφωση από τον ΟΠΙ

Σήμερα το Γυμνάσιό μας συμμετείχε σε διασχολική εξ αποστάσεως επιμόρφωση από τον Οργανισμό Πνευματικών Δικαιωμάτων (ΟΠΙ). Η επιμόρφωση έγινε στο πλαίσιο του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ) με τίτλο «Το Γυμνάσιο Ρητίνης στο EUROPEAN SCHOOL RADIO-ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ που υλοποιείται στο σχολείο μας. Οι μαθητές αφού επιμορφώθηκαν από τη δικηγόρο του ΟΠΙ κ. Μαρία Σινανίδου για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας στη συνέχεια γνωρίστηκαν με αντίστοιχες ομάδες του 7ου Γυμνασίου Κατερίνης και του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.