Γυμνάσιο Ρητίνης Χωρίς κατηγορία ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Στις 6 Φεβρουαρίου στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε δράση με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Η δράση υλοποιήθηκε με την ομαδοσυνεργατική μέθοδο.

 

Αρχικά έγινε παρουσίαση – ενημέρωση για το θέμα με προβολή βίντεο, μαθητές, animatiον κ.α. Έπειτα οι μαθητές σε ομάδες απάντησαν σε ηλεκτρονικά κουίζ και επεξεργάστηκαν φύλλα εργασίας κι απάντησαν σε ερωτηματολόγια. 

Σχετική Ανάρτηση

Επίσκεψη του Γυμνασίου Ρητίνης στο Μουσείο Logic Επιστήμης και Τεχνολογίας στην ΚατερίνηΕπίσκεψη του Γυμνασίου Ρητίνης στο Μουσείο Logic Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Κατερίνη

 

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 το Γυμνάσιο Ρητίνης επισκέφτηκε το Μουσείο Logic Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΔΙΠΑΕ στην Κατερίνη. Η επίσκεψη αυτή έγινε στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης: “Ενίσχυση ήπιων και ψηφιακών δεξιοτήτων μαθητών/-τριών” της αξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου σχολικής μονάδας για το σχολικό έτος 2023-2024. Οι μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν το πρόγραμμα του μουσείο με μεγάλη προσοχή και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον συνάδελφο κ. Χρήστο Πετούση, ο οποίος είναι φυσικός για την ξενάγηση, την  παρουσίαση και τη φιλοξενία στους χώρους του μουσείου.

 

«Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων και Αγωγής Σταδιοδρομίας) για το σχολικό έτος 2022-2023».«Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων και Αγωγής Σταδιοδρομίας) για το σχολικό έτος 2022-2023».

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για την αειφορία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και το περιβάλλον, κατά το σχολικό έτος 2022-2023, σχεδιάζονται, οργανώνονται και υλοποιούνται από εκπαιδευτικούς και μαθητές/μαθήτριες των σχολικών μονάδων της χώρας Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων για τα οποία ισχύουν τα ακόλουθα:

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω pdf αρχείο.

Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων 2022-2023