Επίσκεψη στο Κ.Π.Ε. Έδεσσας Εκτύπωση E-mail
  
Η ομάδα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Γυμνασίου μας ημέρα Τετάρτη 20/01/2010 και ώρα 07:30 αναχώρησε για την πρωτεύουσα του νομού Πέλλας. Χωρίς καμιά ενδιάμεση στάση φτάσαμε στον προορισμό μας στις 10:30. Αμέσως μετά την άφιξή μας, επισκεφθήκαμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Η υποδοχή των υπευθύνων ήταν ιδιαίτερα θερμή. Στις εγκαταστάσεις του κέντρου μας πρόσφεραν δεκατιανό και χυμούς.
Οι δραστηριότητες ξεκίνησαν με την παρουσίαση υλικού σχετικά με τη τοπική χλωρίδα και πανίδα. Έπειτα και αφού χωριστήκαμε σε ομάδες (Οξυγόνα/Υδρογόνα), παίξαμε ένα παιχνίδι γνωριμίας. Το παιχνίδι αφορούσε το ?κυνήγι του ?θησαυρού? και εξελίχθηκε στο χώρο του κεντρικού πάρκου της πόλης της Έδεσσας. Διαβάζοντας γρίφους και με οδηγό που μας χορηγήθηκε από το ΚΠΕ, η κάθε ομάδα προσπάθησε να ανακαλύψει το θησαυρό.
Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, περιπλανηθήκαμε στο πάρκο, επισκεφθήκαμε τον αναπαλαιωμένο νερόμυλο και μας εξήγησαν το τρόπο λειτουργίας του. Επίσης, ήρθαμε σε επαφή με μία σειρά από φυτά που συναντώνται στη τοπική χλωρίδα. Η αναζήτηση του ?θησαυρού? συμπεριελάμβανε επίσης επίσκεψη στο μικρό αμφιθέατρο του πάρκου και τον καταρράκτη. Ο καταρράκτης στάθηκε η αφορμή για να θυμηθούμε τα χρώματα της ίριδας. Εντύπωση μας έκανε το μεταλλικό πουλί που κοσμούσε με την παρουσία του το πάρκο συνδυάζοντας τη σύγχρονη τέχνη με τη φυσική ομορφιά. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το μουσείο φυσικής ιστορίας. Το μουσείο φιλοξενούσε πληθώρα ψαριών και ερπετών. Αρκετά από αυτά τα αναγνωρίσαμε από την παρουσίαση που είχαμε αρχικά παρακολουθήσει.
Κατά την επιστροφή μας στο ΚΠΕ, διαπιστώσαμε ότι καμία από τις ομάδες δεν είχε ανακαλύψει το θησαυρό. Το συμπέρασμα ήταν ότι τα ?Οξυγόνα? και τα ?Υδρογόνα? από μόνα τους δεν μπορούσαν να καταφέρουν και πολλά, μαζί όμως μπορούν να προσφέρουν το νερό που είναι και η αιτία ύπαρξης της ζωής. Τελικά ανακαλύψαμε το ?θησαυρό?. Ένας αριθμός από βιβλία και πληροφοριακό υλικό μας προσφέρθηκε από τους υπεύθυνους για να θυμόμαστε την περιήγησή μας στο ΚΠΕ Έδεσσας.
 
13568896971403685872149365457916135257711856096305194134558620103191782061851108
Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 23 Φεβρουάριος 2011 01:15 )
 
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow
 • An Image Slideshow

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ...

ΣΗΜΕΡΑη ημέρα, η εβδομάδα του έτους

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα" Module by: Joomlabyte

Ο καιρός στα Πιέρια

Πλοήγηση

Powered by JoomlaGadgets

Ενημέρωση

Τελευταίο θρανίο

newspaper
Σχολική εφημερίδα του
Γυμνασίου Ρητίνης
"Τελευταίο θρανίο"
Copyright © 2020 . Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό, που διατίθεται βάσει της Άδειας GNU/GPL..